Scheidingsmediation

Elke echtscheidingssituatie is anders, en elke echtscheiding brengt eigen problemen met zich mee. Mediation helpt beide partijen om weer met de neuzen dezelfde kant op te kijken, zodat er oplossingen voor de problemen gevonden worden en er duurzame afspraken gemaakt worden.

 

Wat is mediation?

Een echtscheidingsmediator is een onafhankelijke derde partij die in een echtscheidingssituatie bemiddelt bij problemen. NIet door met een kant-en-klare oplossing te komen, maar door beide partners met elkaar in gesprek te brengen. Als mediator zorg ik ervoor dat u weer met elkaar kunt communiceren, zodat u samen tot een oplossing kunnen komen. Wie besluit te willen scheiden, wil dit namelijk zo snel mogelijk geregeld hebben. Zo werken we samen naar een respecvolle en werkbare verhouding tussen beide partners.

 

Wat is mijn specialisatie?

Ouderschapsmediation bij echtscheiding focust op het versterken van het ouderschap tijdens en na een scheiding. We zorgen ervoor dat jullie met elkaar blijven communiceren en dat jullie neuzen weer dezelfde kant op gaan staan, met name als het aankomt op de kinderen. Een belangrijk aspect van echtscheidingsmediation is dan ook het opstellen van een duurzaam en verantwoord ouderschapsplan. Lees hier meer over mijn werkwijze als mediator.

 

Het ouderschapsplan

Bij mediation voor mensen in echtscheiding ligt de focus met name op het opstellen van het ouderschapsplan. Het grote voordeel van mediation in dit proces is dat er een plan op maat gemaakt kan worden, waarin het belang van het kind voorop staat. Lees hier meer over wat ik voor jullie kan betekenen bij het opstellen van het ouderschapsplan.

 

 

 

Lees hier hoe andere mensen mediation hebben ervaren.