Pre-mediation

Een relatiecheck om een juiste keuze te maken, die bij u past en die goed voor u is. Pre-mediation is een soort van houdbaarheidstest.

 

“Scheiden of blijven?”

 

Kunnen wij onze relatie nog nieuw leven inblazen? Of is een scheiding onvermijdelijk? En als we inderdaad gaan scheiden, hoe pakken we dit dan aan? In pre-mediation krijgen jullie antwoord op deze vragen.

 

Waarom pre-mediation

Tijdens echtscheidingsmediation heerst vaak het gevoel ‘hadden we maar eerder zo met elkaar gepraat’. Om hierop in te spelen is er  pre-mediation, waarin u in een vroeg stadium met elkaar leert communiceren. Pre-mediation is een voorstadium voor echtscheidingsmediation, hoewel deze echtscheidingsmediation na pre-mediation misschien wel helemaal niet meer nodig is. Het kan namelijk zo zijn dat partners de mogelijkheid zien om de relatie nog te redden.

 

Is pre-mediation iets voor u?

Bent u niet gelukkig in uw relatie? 
Voelt u een verwijdering, het gevoel van uit elkaar groeien? Ervaart u weinig of geen liefde meer? Zijn er telkens terugkerende problemen?

 

Wilt u gaan scheiden en wilt u zich goed voorbereiden en een vechtscheiding voorkomen?

 

 

“Wat gebeurt er tijdens pre-mediation?”

 

In een pre-mediationsessie inventariseren we samen waar u staat in uw relatie, en wat de mogelijkheden zijn. Als blijkt dat u samen nog aan de relatie wilt werken en toekomst ziet in de relatie, dan bespreken we hoe we dit aan kunnen pakken. Als blijkt dat een scheiding onvermijdelijk is, dan voorzie ik u van informatie over de verschillende manieren om te scheiden en de gevolgen van de keuzes die u hierin kan maken. Zo staat respectvol scheiden via mediation centraal, als ook het (tegelijkertijd) voorkomen van een vechtscheiding.