Ouderschapscoaching bij echtscheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van jullie kinderen, maar het kan als ouders moeilijk zijn om je in je kinderen te verplaatsen. Een scheiding gebeurt jullie immers ook niet elke dag. Wat betekent een echtscheiding voor je kind? En hoe gaan jullie als hier als ouders mee om? 

Wat is ouderschapscoaching?

Bij ouderschapscoaching worden ouders versterkt in hun ouderschap, met een specifieke focus op het ouderschap tijdens een echtscheiding. Jullie krijgen informatie over hoe kinderen van een bepaalde leeftijd een echtscheiding ervaren, en hoe jullie kind specifiek – met zijn of haar persoonlijke aard – de echtscheiding ervaart. We gaan samen door de mogelijkheden om de vragen van kinderen te beantwoorden en hun gevoelens te leren kennen. Zo kunnen ouders de ontwikkelingstaken van kinderen stimuleren met spel- en ontwikkelingsmateriaal, of kunnen jullie samen (kinder)literatuur gebruiken om over de scheiding te praten. In deze spellen, taken en literatuur kunnen kinderen zich herkennen, waardoor ze de scheiding kunnen verwerken en hun ouders kunnen laten weten wat ze nodig hebben. Lees meer over mijn werkwijze als coach.

 

KIES-coaching

Met mijn pedagogische achtergrond kan ik me goed verplaatsen in de leefwereld van een kind. Het kind staat centraal in mijn werk. Als KIES-coach  kan ik ook met het kind zelf in gesprek gaan, en zo te luisteren naar zijn of haar verhaal en hem communicatief sterker maken. Kinderen zitten snel in een loyaliteitsprobleem, omdat zij u niet willen kwetsen.