De kunst van vreedzaam vechten

06 mrt De kunst van vreedzaam vechten

Conflicten zijn van alle tijden. Op wereldniveau worden ze op het oorlogsveld uitgevochten. Op micro niveau worden ze of niet uitgevochten of op een gewelddadige manier aangepakt. De eerste manier doe je jezelf geweld aan en de andere manier doe je de ander geweld aan. Geloof me, er is een overleg manier, waarin je een win-win situatie creëert.

 

‘Nooit eerder in de geschiedenis zaten de levens van mensen zo vol met conflicten. We moeten voortdurend ons mannetje staan, of ons vrouwtje – op straat, op het werk, in winkels en zelfs thuis.  Een wereld zonder conflicten is niet alleen ondenkbaar, maar ook onwenselijk. Botsingen van tegengestelde meningen en belangen zijn een groot goed in een open samenleving. De vraag is alleen: hoe gaan we hiermee om en welke middelen zetten we in? Of anders gezegd: hoe gaan we krachtig het conflict aan en zorgen we er tegelijkertijd voor dat het niet uit de hand loopt? Dat geldt voor allerlei krachtmetingen in het openbare leven – denk aan sport, wetenschap, rechtspraak, politiek – en nog meer voor internationale crisissituaties zoals die in Oekraïne en Irak. ‘Vreedzaam vechten’ is een kunst die vrede en welvaart met zich meebrengt, zo leert de geschiedenis.

 

Conflicten maken duidelijk, dat er sprake is van tegengestelde behoeften, meningen, of waarden. Op zich heel menselijk. Alleen de manier waarop je ze wil oplossen, zorgt ervoor of conflicten heilzaam kunnen zijn of niet.

 

Als je probeert je gelijk te halen, of je wilt perse winnen, dan voelt dit voor beide kanten niet goed. Als je het gevecht niet wilt aangaan, dan ben jij de gedupeerde en voel jij je de verliezer. Wil je constructief met conflicten omgaan? Dan vraag je je af: Wat wil ik? Wat zijn mijn behoeften? Wat vind ik belangrijk in deze kwestie? Wat wil ik bereiken?

 

Aan de andere persoon vraag je: Wat wil jij? Wat zijn jouw behoeften? Wat zijn jouw belangen? Samen zoek je naar oplossingen om er samen beter uit te komen. We noemen dit een win-win situatie. Beiden voelen zich begrepen, beiden voelen zich fijn en de relatie kan er zelfs beter door worden.

 

Bang om met conflicten om te gaan?

Je kunt dit leren. Met de overlegmethode, kom je tot de beste oplossingen.

Het is een onderdeel uit de communicatietraining, gebaseerd op de filosofie van Th. Gordon, die ik aan groepen of individueel aanbied.

Dit respectvol omgaan met elkaar voorkomt escalatie van problemen.

Mediation is ook een methode om samen uit problemen te komen.

 

Deze methode gebruik ik tijdens mijn werk als mediator als ouders willen gaan scheiden en de scheiding vreedzaam  willen regelen voor hun kinderen. Het ouderschapsplan wordt naar ieders tevredenheid opgesteld onder begeleiding van mij als ouderschapsmediator.