Over Tilly

en haar liefde voor kinderen...

Mijn bijzondere liefde voor kinderen loopt als een rode draad door mijn leven

Ik begon mijn loopbaan als pedagogisch adviseur en als docente pedagogiek in het middelbaar onderwijs. Daarnaast ben ik mij gaan richten op het geven van oudercursussen, en het verzorgen van ouderavonden met een opvoedkundig thema op scholen en kinderdagverblijven. Maar toen ik zelf twee kinderen kreeg, merkte ik dat theorie en praktijk nogal eens van elkaar kunnen verschillen. Ik was zoekende naar een andere weg dan de autoritaire aanpak, doch zeker ook niet de laissez-faire methode. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de liefdevolle leidinggevende aanpak volgens de Gordonmethode.

 

 

 

Kinderen voelen zich gehoord met de Gordonmethode

Nu nog ben ik dankbaar dat de Gordonmethode op mijn weg kwam, een effectieve manier om met kinderen te communiceren. Mijn hart opende zich voor deze respectvolle en gelijkwaardige manier om met elkaar om te gaan. Ik volgde de opleiding voor Gordon©communicatietrainer en inmiddels geef ik al ruim 25 jaar trainingen met veel enthousiasme en succes. Ouders zijn ervan overtuigd baat te hebben bij het duidelijk aangeven van hun wensen en grenzen en kinderen voelen zich meer gehoord en begrepen. Vindt u het vreemd dat zo veel ellende en conflicten voorkomen worden?

 

Scheidingsmediation voor ouders met kinderen

De communicatievaardigheden van Gordon kunnen vertaald worden naar andere relaties, en daarom ben ik ook partners onderling gaan coachen in hun communicatie. In 2003 heb ik mijn certificatie gehaald in mediation. Weer richt ik me op de relatie tussen ouders en kinderen, maar dit keer met de focus op ouders in een scheidingssituatie. Ik begeleid en ondersteun ouders in het scheidingsproces om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan. Zo kunnen ouders na de scheiding goed blijven communiceren over hun kinderen. Het belang van het kind staat altijd voorop.

 

Voor kinderen in een echtscheidingssituatie geef ik KIES-coaching. Ik begeleid de kinderen in een persoonlijk proces om hun leven weer op de rails te krijgen bij de ingrijpende scheiding van hun ouders.

 

Meer informatie over: 

 

Familie- en generatieconflicten

Samen met mijn zoon Rein help ik ouders bij het ontrafelen en oplossen van [noImage|NL|link;PAGIN;53381|ext|generatie- en andere familieconflicten]. Met mijn pedagogische achtergrond weet ik wat voor schade het kinderen kan berokkenen als om wat voor reden dan ook het contact met (groot)ouders niet soepel verloopt. Bovendien kan ik me als oma goed voorstellen hoe moeilijk het voor de (groot)ouders kan zijn als je je kind of kleinkind niet meer mag zien. In deze mediation doen mijn zoon en ik er dan ook alles aan om de problemen in kaart te brengen en samen op te lossen. We vinden het mooi om te zien als families elkaar weer in de armen sluiten.

 

Partnertrainingen

Samen met mijn echtgenoot Dr. Leo van Deursen, medicus en NLP-coach, geef ik de Houd me vast-cursus. Dit is een educatie-cursus voor partners die op zoek zijn naar liefdevolle verbondenheid binnen hun relatie. Het basisprincipe is wederzijdse gehechtheid waardoor partners zich emotioneel verbonden voelen. Ook deze cursus komt vanuit mijn liefde voor kinderen en het belang van waardevolle relaties: goed ouderschap komt vanuit liefdevolle ouders.