Over Leo en Tilly van Deursen

Waarom wij gepassioneerd zijn in het organiseren van de educatie-cursus Houd me vastTilly en Leo PC55

 

Tilly van Deursen

Mijn levensmotto is “vrijheid in verbondenheid.” Kinderen lopen als een rode draad door mijn leven. Heel graag wil ik hun belangen dienen. Vanuit mijn passie om geestelijke rijkdom te delen, heb ik jaren opvoedingsvoorlichting gegeven aan ouders. Toen kwam de tijd dat ik het belang van communicatie ontdekte in relaties. Voor de kinderen heel fijn als ouders  de emotionele wereld van het kind kunnen begrijpen door goed te leren luisteren. Een Gordontraining voor ouders geef ik reeds 25 jaar. Vanuit de Gordonvisie om op een gelijkwaardige manier met elkaar om te gaan en samen conflicten op te lossen kreeg mediation mijn interesse. In 2003 werd ik gecertificeerd mediator. Ook hier wilde ik kinderen dienen en richtte mij specifiek op gescheiden ouders om de belangen van de kinderen te behartigen in de vorm van een goed bedacht ouderschapsplan. De generatieconflicten oplossen, zodat grootouders hun kleinkinderen kunnen blijven ontmoeten. Uit dit ervaringsveld en het coachen van relaties waar het even niet goed gaat, heb ik een rijkdom aan gegevens over hoe het fout kan gaan in relaties.

 

In al mijn werkzaamheden spelen emoties een cruciale rol. Emoties zeggen iets over onze onderliggende gevoelens en behoeften. Ze geven signalen en vaak weten we niet hoe hiermee om te gaan. Het gedrag kan escaleren en dat is niet goed voor de relatie. Problemen voorkomen door bewust en met aandacht omgaan met zaken die belangrijk voor je zijn. Een goede relatie in een ouderschap is een zegening voor kinderen.

 

Ik ben de basistraining gaan volgen in EFT (Emotionally Focused Therapy). Ik werd zo enthousiast voor deze methode, dat ik het  “Houd me vast” programma  samen met mijn man Leo geef.  Je veilig verbonden voelen met je partner, er voor elkaar zijn en op elkaar kunnen rekenen. Zoals baby’s afhankelijk zijn van hun ouders, zijn wij als volwassenen in wezen ook wederzijds emotioneel afhankelijk van elkaar. Vanuit deze positie voel je je veilig om elkaar de vrijheid te geven voor persoonlijke groei.We zijn al jaren bezig met studies over gezonde en gelukkige relaties, wat we als onze gezamenlijke missie beschouwen.

 

Leo van Deursen

Na bijna 40 jaar als arts werkzaam te zijn geweest, ben ik in 2010 gestopt met de dagelijkse medische praktijk. In 2008 volgde ik een opleiding tot NLP coach, want nog steeds wil ik graag adviseren.

 

De laatste tien jaar ben ik vooral geïnteresseerd in de weg naar binnen, en naar de oorzaak van lijden. Daarbij kwam ik niet alleen in contact met spiritualiteit, maar ook met emoties en met de mogelijkheid om breinprogramma’s te re-setten. Via PMA leerde ik de oorzaak van gedrag beter kennen. We zijn vooral pijn vermijdend, en in mindere mate plezier zoekend. Nare ervaringen uit het verleden moeten we echter vermijden.

 

Van EFT leerde ik dat openheid in je relatie en je behoefte om gehoord en begrepen te worden essentieel zijn om deel te kunnen nemen in een relatie. Een relatie is net zo essentieel voor mensen als eten, drinken en slapen. Wij zijn instinctief sociale wezens en gehecht aan een ander. De dreiging van het verlies van een relatie brengt ons in paniek waarbij we echter de kans op verlies vaak vergroten, als een selffulfilling prophecy dus.

 

Door het overdragen van deze inzichten wil ik samen met Tilly helpen om relaties te verbeteren.

 

De combinatie van ons tweetjes, Leo een wetenschapper die alles wil weten en Tilly met veel praktijkervaring, zorgen voor een allrounde begeleiding. Leo als man kan de situatie van de man goed inschatten en Tilly dus ook van de vrouw.

Daarbij niet te onderschatten dat wij dit jaar al 48 jaar samen zijn.

 

Dit alles maakt deze cursus tot een topcursus!