Mijn werkwijze als trainer

Bij trainingen houd ik het overzicht op de groep en bewaak ik de totaliteit. Individuele emoties krijgen mijn aandacht en daarnaast staat het groepsbelang boven het individueel belang. Ik hecht veel waarde aan het scheppen van een ondersteunende en veilige sfeer. Ik speel graag in op de behoeften van de cursisten van dat moment. Mijn flexibiliteit en enthousiasme zorgen voor een dynamisch geheel. Zelf durf ik mij kwetsbaar op te stellen door het geven van eigen voorbeelden. Hoe ziet een training eruit?

 

  • Ik start een presentatie over het thema communicatie en de hierbij horende vaardigheden;
  • Ik inventariseer de aandachtsgebieden van de cliënten;
  • We maken samen afspraken over het programma, de tijdsduur en de kosten;
  • We oefenen met eigen praktijkvoorbeelden en geven elkaar feedback om bewust te worden van het eigen functioneren;
  • We evalueren om van de restultaten te leren.