Mediation bij generatie- en familieconflicten

Samen met mijn zoon Rein begeleid ik generatie- en familieconflicten tussen grootouders, ouders en (klein)kinderen. Onze kracht ligt in het feit dat we ons in alle drie de generaties kunnen verplaatsen: als oma begrijp ik de situatie van de grootouders terwijl ik met mijn pedagogische achtergrond sta voor het belang van de kinderen. Rein verplaatst zich ondertussen in de huidige generatie ouders.

 

Wanneer er sprake is van een generatie- of familieconflict

Hoewel de oorzaken van het gebrek aan communicatie in een familie uiteenlopend kunnen zijn, is er een aantal veelvoorkomende scenario’s waarin mediation hulp kan bieden. Bijvoorbeeld wanneer:

  • het contact tussen ouders en grootouders verstoord is, waardoor de kleinkinderen de grootouders niet kunnen zien;
  • het kind geen contact meer wil met de vader of moeder;
  • de vader of moeder geen contact meer wil met het kind.

 

De afgelopen jaren heb ik hele mooie ervaringen opgedaan met het herstellen van een ouder-kindrelatie. Het is fantastisch om mee te mogen maken dat ouders en kinderen zich verzoenen, zelfs nadat ze elkaar soms vele jaren niet gezien hebben.

 

Zijn jullie verwikkeld in een familieconflict waarbij de communicatie slecht verloopt, met een van de beschreven scenario’s als gevolg? Of weet je niet zo goed wat je moet doen in jouw situatie? Voel je dan vrij om me een bericht te sturen. Samen met Rein kijk ik graag wat we voor jullie kunnen betekenen. Lees hier meer over mijn werkwijze als mediator.

 

Lees hier hoe andere mensen mediation hebben ervaren.