Gordon Communicatietraining

“Effectief communiceren met elkaar”

voor ouders, partners en voor persoonlijke ontwikkeling

 

Een training op maat van 19.30 uur – 21.30 uur in Bladel. Doel: elkaar beter begrijpen, minder conflicten, respectvolle communicatie en je relatie (in werk-en prive) versterken.

 

Je leert luisteren naar jezelf en naar de ander, je leert je persoonlijke grens aan geven, je leert conflicten voorkomen en ermee omgaan, kortom je wordt assertiever. Een goede balans tussen zorg voor jezelf en zorg voor de ander.

 

Binnenkort start weer een nieuwe training!!

 

Communiceren volgens de Gordonmethode

De Gordon® Methode is een beproefde en bekende methode voor succesvolle en resultaatgerichte communicatie. Deze communicatievaardigheden sluiten aan bij de humanistische psychologie en versterken het humanistische mensbeeld. Thomas Gordon (1918 – 2002) was een Amerikaans klinisch psycholoog. Met zijn Gordon® methode introduceerde hij begrippen als ‘actief luisteren’, ‘ik-boodschappen’ en een overlegmethode voor conflicten zonder verliezers (‘NoLose Conflict Resolution’). Hij was ervan overtuigd dat gebruik van macht om je zin te krijgen funest is voor relaties.

 

Zo’n 35 jaar geleden werd deze methode door de Nederlandse Effectiviteittrainingen(NET)Gordonmodel in Nederland geintrodiceerd.

“Waarom u een Gordontraining gaat volgen?”

Het uitgangspunt van het Gordonmodel is gelijkwaardigheid in relaties, en het vinden van de balans tussen zorg voor jezelf en zorg voor de ander. Hierin gaat het opkomen voor eigen wensen en belangen gepaard met het rekening houden met de wensen en belangen van anderen.

 

Een Gordontraining verbetert de relatie tussen ouders en kinderen, tussen u en uw partner, tussen u en uw werkgever of collega’s,   doordat u:

 • bewust wordt van uw persoonlijke communicatiestijl en hoe u deze kan veranderen;
 • vaste patronen doorbreekt en overtuigingen en waarden opnieuw in het licht zet;
 • uw zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen vergroot, wat uiteindelijk een positieve invloed heeft op de kinderen.

 

 “Communiceren kunt u leren!”

In Gordontrainingen help ik u om uw communicatievaardigheden te verbeteren, waarbij het voor uzelf opkomen op een assertieve manier de kern vormt. Dit doen we door individueel en in een groep te oefenen, en door persoonlijke ervaringen te delen en te bediscussieren. In de cursusmap krijgt u oefeningen mee voor in de thuissituatie of op het werk. Zo leert u bijvoorbeeld:

 • luisteren naar anderen;
 • uw persoonlijke doelen, waarden, behoeften en wensen vast te stellen;
 • op te komen voor uw eigen behoeften;
 • omgaan met angst en onzekerheid;
 • open en eerlijk zeggen wat je vindt, zonder de relatie met de ander te schaden;
 • ‘nee’ zeggen tegen onaanvaardbare verzoeken;
 • conflicten voorkomen;
 • conflicten oplossen op een wederzijds bevredigende manier;
 • anderen helpen problemen op te lossen door actief te luisteren;
 • plannen maken om persoonlijke doelen te verwezenlijken.

 

Tilly van Deursen al 25 jaar Gordontrainer

Al 25 jaar ben ik een geautoriseerde Gordontrainer van de stichting Nederlandse Effectiviteits Trainingen (NET). Momenteel geef ik de Gordon Communicatietraining ‘Effectief communiceren met elkaar’. Deze training is bestemd voor iedereen in werk- en privérelaties: voor ouders en opvoeders, voor partners en voor persoonlijke effectiviteit.