De “Houd me vast” cursus

“Wederzijdse afhankelijkheid”

 

Soepel een relatie aangaan en die vervolgens even soepel onderhouden, is niet iedereen van huis uit gegeven. De Houd me vast-cursus is er voor partners die op zoek zijn naar diepere emotionele verbondenheid en gemotiveerd zijn om hieraan te werken. 

Het doel van de cursus is dat partners zo naar elkaar gaan luisteren dat ze elkaars emoties beter gaan begrijpen. Zo kunnen partners elkaar steunen en elkaar geven wat ze nodig hebben voor hun persoonlijk én hun gezamenlijk geluk.

 

Voor wie is Houd me vast?

Het Houd me vast-programma is een cursusmethode voor hen die in een relatie zitten en daarin verankerd wensen te blijven. Wilt u uw liefdesrelatie verbeteren of verdiepen, vereist dat eigenschappen en vaardigheden die u kunt leren. Het is geen therapie, en het is dan ook zeker niet bedoeld voor relaties die op springen staan. De cursus is wel bedoeld voor partners die een duurzame relatie nastreven en hier samen voor willen gaan, maar die misschien niet weten hoe ze dit aan kunnen pakken. Of partners die simpelweg benieuwd zijn hoe ze nog meer voor de ander (en voor zichzelf) kunnen betekenen.

 

In dit programma staan de emoties van beide partners centraal en richt u zich op de meest fundamentele hechtingsbehoefte in een relatie. Bent u er voor elkaar? Steunt u elkaar? Hoort u wat de ander zegt? Voelt u zich veilig? Als u op zoek bent naar liefdevolle verbondenheid binnen uw relatie, dan is deze cursus zeker een aanrader.

 

Wat kunnen jullie verwachten?

Gedurende twee volle dagen kijken jullie samen naar de belangrijkste aspecten van jullie relatie. We kijken naar de klassieke elementen, zoals liefde, verbinding en hechting, maar ook naar jullie destructieve patronen en zere plekken. Door het herkennen en erkennen van deze patronen ontstaat begrip en ruimte. Jullie leren hoe je je eigen behoeften en angsten voortaan veilig aan de ander kenbaar kunt maken en deze vervolgens met elkaar kunt bespreken. Aan de hand van videomateriaal, oefeningen en opdrachten gaan jullie samen aan de slag.

 

De cursus bestaat uit zeven gesprekken. Elk gesprek wordt kort uitgelegd en er worden videofragmenten bekeken, waarin stellen over het betreffende thema praten. De inleiding en het bespreken van de video doen we gezamenlijk. Na de uitleg van het thema worden opdrachten uitgereikt waarmee elk paar afzonderlijk aan de slag gaat. Er wordt in de groep niet gesproken over persoonlijke issues, zodat de privacy gewaarborgd blijft.

 

De achterliggende gedachte van Houd me vast

Elk mens verlangt van nature naar emotionele verbondenheid met andere mensen. Die behoefte aan emotionele verbinding – het mens zijn met mensen – is net zo groot als de behoefte aan eten, drinken en slapen. De natuur helpt mensen een romantische relatie aan te gaan wanneer ze iemand treffen met wie ze zich emotioneel verbonden voelen, iemand bij wie ze zichzelf kunnen zijn, en bij wie ze zich geliefd weten. Hoe meer een partner zich begrepen, aanvaard en geliefd voelt, hoe groter de kans dat dit met hart en ziel beantwoord wordt.

 

 

Meer informatie

  • De Houd me vast-cursus is afgeleid van Emotionally Focused Therapy (EFT)een relatietherapie ontwikkeld door Dr. Sue Johnson.
  • Het ‘Houd me Vast’-preventieprogramma is ontwikkeld op basis van een krachtige en succesvolle methode, met als grondlegger van deze benadering dr. Sue Johnson uit Canada. In haar boeken, waaronder Houd me vast (2008) en Laat me niet los (2014) lees je meer over haar ideeën en methodes.
  • Meer weten over de trainers? Lees meer over Tilly en Leo in ons profiel.

 

Wanneer is de cursus?

Een tweedaagse cursus voor iedereen die hun relatie wil verdiepen en verankeren.

Eerstvolgende cursus nader te bepalen.

Investering: € 495,00 per paar

 

Schrijf je nu in!


Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar 
info@tillyvandeursen.nl of door te bellen naar 0497-360973.